Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Тръгна поредицата "Поет за поета"

01.05.2019 1

7 май от 18.30 ч. в Перото

 

Първа книга от поредицата „Поет за поета“ е вече факт.  Тя е на Александър Геров и е озглавена  "Само трайните неща". Съставител е поетът Иван Цанев.

 „Трайните неща“ от поетическото наследство на един голям български поет на ХХ век, „стихотворенията без дата“, стихотворенията, които живеят извън времето на създаването си. Избрани според афинитета, проницателността и естетическия критерий на наш съвременник със съизмерима творческа биография и представени ни в книга, в своя книга на другия, която да продължи да расте срещу забравата и в която поетът за поета е както за себе си, за повече от себе си. Заради онези поетически образци от родната ни литература, непълна без тях, както непълен би бил народът без техните автори. Заради приближаването на по-младите поколения до тези образци, до непреходното им настояще.

На представянето ще чуем думи  за замисъла и предназначението на непознатата поредица "Поет за поета". За първата книга от нея. Както и мисли за поезията на Александър Геров от съставителя Иван Цанев, а също и от проф. Светлозар Игов и проф. Божидар Кунчев.

 

КОМЕНТАРИ

Анонимен  03.05.2019 20:38 | #1

Щастливо хрумнала находка - Поредицата ”Поет за поета”... На добър час... Мариана Тодорова

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код: