Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Червеното пони посинява

27.05.2019 1

Иван Шишков - Шишо с нов магичен цикъл

 

  Паметникът на изкуството галерия "Червеното пони", завещана от култовия пич Начо Културата на Пловдив и останалите части на България, посинява. Синият град-шедьовър  Шефшауен  нахълтва във Филибето с пясъчните въздишки на ветровете от Мароко, за да застине в 21 картини в двора на галерията.
След поредицата от мигновения, събрани в цикъл Родопи, цикъл Терени, цикъл Санторини, цикъл и пак цикъл, Иван Шишков - Шишо вече е обявен за циклофреник на цветовете, красотите и пеещите пейзажи. С тази изложба Шишо пак ще счупи гигантометър, на който стъпват само избрани същества, светилници и същности.
Откриването на изложбата е на 30 май, а до закриването на 17 юни няма да остане нито една непродадена картина. Така му е тръгнало на Иван Шишков, от преди време, когаго неочаквано разтърка очи и прогледна през слепоочията си. И видя, че времето не чака никого. От тогава Шишо броди по света и светът броди у него и се случват състояния, които се разлитат по различни кътчета на планетата. Това са природите, без които не можем. Както Филибето не може без своите сиятелства - художниците. Бог е милостив към майничките и древният град продължава да бъде живо гвездо за светлописците, въпреки хилядолетното си минало. И въпреки милото ни бъдеще. 

Разтворете душите си прекраречете портите...

 

 

 О!

 

КОМЕНТАРИ

Анонимен  31.05.2019 06:47 | #1

Ех‚ да можех да дойда ... Поне да се изкефя‚ ако не купя картина.

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код: