Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Явлението Николай Иванов Ом с нова изложба

31.05.2019

  

 Мистичен извор от образи и звуци създадени от Николай Иванов ОМ ще изпълни пространството на Галерия Сезони на 4 юни от 18:30 часа.

 

10 години след първата му самостоятелна изложба в Галерия Сезони, Николай Иванов ОМ се завръща за втори път, за да представи картини, които рядко могат да бъдат видяни и събрани заедно. Воден от постоянния си стремеж към различни начини на изразяване, от една страна познатите абстрактни или вдъхновени от сакралните традиции и обекти творби, но сега преплетени с елементи инспирирани от природата, рисувани конкретно за пространството на галерията.

В музикалните си проекти автора навлиза в доста експериментални територии, докато, в картините си е по-скоро статичен наблюдател преповтарящ композиции, теми, идеи, като основна цел остава естетическият и формален смисъл на чудото картина-вещ. По този начин авторът индикира своята способност за паралелна работа с различните изобразителни езици. Уникалният шанс да се живее в „съкратеното време“ и цялото бурно развитие на модерното и постмодерното, всъщност насочват Николай Иванов навътре и назад. Воден от дълбокото убеждение, че „божествеността“ на великите традиции в живосписта, има крещяща нужда да бъде потърсена и внесена отново в изобразителното пространство.

Платната са интерпретирани в типичния за автора декоративно- приказен стил и в сложна смесена техника. Цветът доминира с ярка изразителност, живописната структура е особено богата, а рисуваните златни рамки придават неповторим индивидуален нюанс. Мистичното движение на вибрациите и хармонията, като отношение на цвят и звук, са основа на дългогодишния път на търсене на изобразителен език, който всъщност се превръща в синтез в творбите на Николай Иванов където музиката се преплита с живописта. Картините звучат, а музиката е ярко изобразителна. Дългите години пътешестване и търсене на отговори от различни сакрални традиции са извора на вдъхновение- от Хималаите до Далечния Север, през Африканските Догони до Селските Балкански Църкви. Мистичната трептяща енергия на тези традиции и изкуството им се вплитат с абстрактни и природни форми, търсейки да изградят нова алегорична цялост. 

За повече информация:

 office@galleryseasons.com

GSM: 0888 71 49 49

тел: 02/946 30 56

  

                       
 

 

             

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код: